Mielenterveysviikko 2022

Työn lähtökohdat

Mielenterveyden keskusliitto järjestää vuosittain Mielenterveysviikon. Viikon tavoitteena on luoda yhteiskunnallista keskustelua ja tietoisuutta mielenterveysasioista sekä kertoa vertaiseen tukeen perustuvan liiton toiminnasta. Vuoden 2022 Mielenterveysviikon teemana oli toivon lisääminen ja stigman poistaminen. Lähdimme liikkeelle kysymyksestä: Millainen viesti lisäisi toivoa mielenterveyden haasteiden kanssa elävien ihmisten arjessa, millaisen viestin he haluaisivat kuulla? Kampanjan copyiksi valikoitui toivoa antavia oivalluksia aitojen ihmisten kokemuksista.

Mitä teimme?

Suunnittelimme kampanjan konseptin, visuaalisen ilmeen sekä toteutimme kuvaukset ja valmiit materiaalit ulkomainontaan. Awareness-kampanja oli esillä kadunvarsimainonnassa sekä raitiovaunujen ja metrojen sähköisillä näytöillä Helsingissä, Tampereella ja Kuopiossa. Lisäksi kokeiltiin Jodel-näkyvyyttä sekä esilläoloa sairaaloissa.

Yhteistyössä

Duotone
"Erityisen hienoa Gutin kanssa työskentelyssä oli se, että olimme koko ajan samalla puolen pöytää, samaa tiimiä. Jaoimme samat arvot, ja Gut nappasi heti kiinni toimintamme ytimestä, ihmisten omista kokemuksista ja toivosta. Gut konseptoi kampanjalle erottuvan visuaalisen ilmeen, ja vei samalla liiton oman visuaalisen ilmeen uudelle tasolle. Visuaalinen maailma oli voimakas, rohkea ja erilainen mutta kuitenkin meidän näköinen. Kuvissa oli vahvasti läsnä inhimillisyys, aitous ja ihmisen kädenjälki."
– Emma Nikka, Viestinnän asiantuntija MTKL